فضای مجازی به خصوص اینستاگرام و تیک تاک در چند سال گذشته شغلهای جدیدی را معرفی کردند و باعث شدند متخصصان بهتر از قبل در دنیا و به خصوص در ایران دیده شوند. مثلا در چند سال گذشته مردم با متخصصان حوزه مد و فشن بیشتر آشنا شدند و دیگر تفاوت استایلیست، فشن بلاگر و… میدانند و در بسیاری از مواقع از آنها کمک میگیرند. از طرفی جوانان هم علاقمند به این رشتههای هنری شده و به مطالعه و آموزش رو آوردهاند. پس در حال حاضر اگر سری به فضای مجازی بزنید با بسیاری از افراد و پیجها تحت عنوان فشن بلاگر برخورد خواهید کرد. اما فشن بلاگر کیست؟ اصلا به چه کسانی میتوان فشن بلاگر گفت؟
فشن بلاگر کیست؟
این افراد نقش مهمی در صنعت مد ایفا میکنند. آنها به صورت عادی و در دنیای خارج به واسطه وب سایت خود شناخته میشوند و سلیقه و ایدههای خود را به صورت نوشتاری و تصویری در وبلاگ ارائه میکنند. اما به مرور وارد کمپینهای مد شده و بعضا در مجلات مطرح مد شناخته شدهاند.
در واقع معنی فشن بلاگر چیزی فراتر از انتخاب اکسسوری، لباس و ژست در مقابل دوربین است. قبل از ورود به این حیطه، افراد سراغ دو مبحث مهم میروند و آن را آموزش میبینند: مورد اول بازاریابی مد است. آنها از آنجایی که سلیقه خود را بیان میکنند و ارتباط مستقیم با برندها و مخاطب دارند، نیاز دارند که هم خود و هم دیگران را به خوبی پرزنت کنند؛ پس باید تسلط کامل بر این حوزه داشته باشند.
مورد دوم آموزش استایلینگ در طراحی لباس است. همچنین باید به نکات استایلینگ از جمله تناسب رنگ، استایلها و… تسلط کامل داشته باشند تا بتوانند کاملا تخصصی تولید محتوا کنند.
از آنجایی که از مهمترین سوال افراد و جوانان علاقمند به مد این است که چگونه فشن بلاگر شویم باید بدانید که این دو مهارت لازمه شروع مسیر است.
برای فشن بلاگر شدن از کجا شروع کنیم؟
برای این کار در ابتدا بعد از آموزشهای لازم باید سراغ تولید محتوا در پلتفرمهای اجتماعی بروید. سپس یا به صورت شخصی فعالیت کرده و یا به همکاری با برندهای مطرح و مجلات بپردازید و بازار هدف را تحت تاثیر قرار دهید. پس بلاگری مد و فشن کار آنچنان راحتی نیست و نیاز به تخصص و روحیه بالا و شناخته شدن دارد.
مهارت های لازم برای فشن بلاگر
- اولین و مهمترین مهارت لازم، شناخت مخاطب و برنامه ریزی است. تولید محتوا کار آسانی نیست و نیاز دارد که مخاطب به طور کامل شناسایی شود چرا که با روحیه و احساسات و سن و جنس افراد سر وکار دارید. از طرفی فشن بلاگری یک شو و یا شغل دوم نیست و نیاز به برنامهریزی مداوم و تلاش شبانه روزی برای تولید محتوا دارد.
- مهارت بعدی آشنایی با حیطه مد و فشن است که پیشتر هم اشاره کردیم. پس باید نسبت به برندها و طراحان شناخت کامل داشته و در کنار مواردی ک گفتیم از اخبار لحظهای مد آگاهی داشته باشید.
- سومین مهارت عکاسی و ادیت عکس است. یکی از مهمترین کارهای یک فشن بلاگر این است که بداند چگونه ژست بگیرد، نور مناسب را پیدا کند، مسلط به نرم افزارهایی مثل فتوشاپ و لایت روم باشد تا بتواند محتوای تصویری با کیفیتی را ارائه دهد.
- چهارمین مهارت، قدرت نوشتن و روحیه ژورنالیستی است. فشن بلاگر باید در وبلاگ خود جذاب و تاثیرگذار بنویسد و با سئو، افزایش رتبه مقاله و سرچ گوگل و کار با شبکههای اجتماعی آشنایی داشته باشد.
وسایل مورد نیاز برای فشن بلاگری
هر کار و حرفهای از جمله فشن بلاگری به خصوص در فضای مجازی نیازمند یک سری لوازم است که نبود هر کدام ممکن است تاثیر مستقیم بر کیفیت کار شما بگذارند.
- اولین مورد یک دوربین و گوشی هوشمند و با کیفیت است. البته در دنیای امروز با آمدن یک سری گوشیهای فوق پیشرفته مانند آیفونهای پرومکس یا سامسونگهای سری اس و اولترا دیگر نیازی به دوربین نیست و میتوان با هزینه مناسبتر و ادیت راحتتر با اینها کار را پیش برد.
- مورد بعدی میکروفون است. اگر کار شما تولید محتوا در مقابل دوربین است و نیاز به حرف زدن دارد میکروفونهای بلوتوثی میتوانند کیفیت صدا را افزایش دهند و نویزها را بگیرند. البته به دلیل گران بودن میتوانید از یک میکروفون سیم دار تا قیمت یک میلیون تومان تهیه کنید و بعد از به درآمد رسیدن وسایل خود را ارتقا دهید.
- وسیله بعدی مورد نیاز، یک پایه نگهدارنده گوشی است. ممکن است در شروع کار مجبور شوید که در خانه اقدام به تولید محتوا کنید و کسی نباشد ک از شما فیلم برداری کند. در این شرایط داشتن یک نگهدارنده گوشی بسیار کمک حالتان خواهد بود و با جلوگیری از لرزش دوربین، محتوا را با کیفیتتر میکند.
- هر بلاگری بهتر است مجهز به یک پایه نور یا رینگ لایت باشند تا در مواقعی که نور مناسب نبود بتوانند با خیال راحت تولید محتوا کنند.
درآمد فشن بلاگر
این افراد به صورت آزاد فعالیت میکنند و وابسطه به نهادی نیستند و از جایی پول دریافت نمیکنند. درامد آنها از تبلیغات، همکاری با برندها و تولیدی و فروش محصولات است. البته که همه اینها به تعداد فالو و محبوبت بستگی دارد.
در خارج از ایران به دلیل گسترده بودن زمینه مد و فشن، این افراد شرایط بهتری نسبت به داخل ایران دارند که میتوان به نگین میر صالحی، مهلقا جابری و… اشاره کرد که با برندهای مطرحی همکاری کرده و حتی به فرش قرمز و دیگر جشنوارههای خارجی به عنوان نماینده برند دعوت میشوند.
فرق فشن بلاگر و اینفلوئنسر
اینفلوئنسرها کسانی هستند که تاثیرگذاری بسیار بالایی بر افراد دارند. کسانی که افراد زیادی را سمت خود جذب میکنند و بر تصمیمگیریهای آنها اثر میگذارند. این دسته بیشتر به فروش و هدف این کار فکر میکنند اما بلاگرها همه چیز را نقد و بررسی کرده و بعد مخاطب را به سمت خرید سوق میدهند.
اینفلوئنسرها محتوا جالب و با کیفیت برایشان مهمتر است اما بلاگرها خردتر هستند و ترجیح میدهند علم و تجربه خود را نشان دهند. اما در تولید محتوا و مهارتها مشابه یکدیگر هستند.
پس قبل از فکر کردن به درآمد و اقدام برای فشن بلاگر شدن بهتر است دانش خود را تکمیل کنید و از هر زمانی برای یادگیری و ارتقا علم خود استفاده کنید تا بتوانید چند پله بالاتر از دیگر بلاگران ایرانی قدم بگذارید.