جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
سبد خرید
ساعت مد

مدرسه آموزش مد و فشن

پارچه بارانی

در حال نزدیک شدن به فصل زمستان هستیم و در این فصل سرد حتما یکی از انتخاب‌های بسیاری از ما، بارانی است. لباسی که هیچ موقع از مد نمی‌افتد و جوابگوی هر سن و استایلی است. پارچه‌های زیادی برای دوخت بارانی وجود دارد؛ همچنین کاربرد، اتو کشی و شستشوی متفاوت دارند. اما برای یادگیری همه اینها باید به سراغ آموزش پارچه شناسی در طراحی لباس رفت. از طرفی دیگر مقدمه هر بحثی، آموزش طراحی لباس است که کمک می‌کند پارچه را هم بهتر یاد بگیریم.

انتخاب پارچه بارانی

انواع پارچه بارانی

پارچه بارانی از طیف مختلفی تشکیل شده است که هر کدام ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. بعضی از آنها در برابر آب مقاومت کمتری دارند و یا بعضی دیگر زودتر تمیز می‌شوند. در این مقاله به بررسی انواع پارچه های مناسب بارانی می‌پردازیم.

پارچه لینن برای بارانی

لینن اولین پارچه مد نظر است که از الیاف طبیعی تشکیل شده و از گیاه کتان به دست می‌آید. این پارچه به مرور زمان آسیب نمی‌بیند و زیباتر هم می‌شود.

  • پارچه چرم برای بارانی

پارچه چرم از تنوع رنگ و طرح برخوردار است و برای انواع آیتم‌ها از کت، دامن، یراهن تا بارانی استفاده می‌شود.

  • پارچه پشمی برای بارانی

یکی از پرتکرارترین پارچه‌های فصل سرما، پارچه پشمی است که در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم هستند. از طرفی به خاطر منافذی که دارند هوا به خوبی در جریان است و از تعریق زیاد بدن جلوگیری می‌کند.

انواع پارچه بارانی

  • پارچه ابریشمی برای بارانی

پارچه بارانی بعدی، ابریشمی است که بسیار بادوام، لطیف و سطح بالا محسوب می‌شود اما در هوای سرد آنچنان به خاطر نرمی و سبکی مناسب نیستند و نمی‌توانند بدن را گرم  نگه دارند.

  • پارچه PUL برای بارانی

از انواع پارچه های مناسب برای دوخت و دوز بارانی، پارچه پی یو ال است. این پارچه مقاوم است و زود تمیز می‌شود و جز پارچه‌های مصنوعی و پلی استری قرار می‌گیرد.

  • پارچه گاباردین برای بارانی

آخرین پارچه مناسب برای دوخت بارانی پارچه گاباردین است که جز پر طرفدارترین پارچه‌های فصل سرما است. مزیت این پارچه در این است که هم الیاف منصوعی و هم طبیعی دارد و تنوع رنگی آن بسیار بالاست.

اما مهم‌ترین نکته برای پارچه بارانی، ضد آب بودنش است.پارچه ضد آب در برابر آب و رطوبت مقاوم است و حتی گرد و خاک هم از آن عبور نمی‌کند. پارچه ضد آب بارانی بسیار زود تمیز می‌شود و دردسر کمتری دارد.

الیاف به کار رفته در پارچه بارانی

الیاف به کار رفته در پارچه بارانی

پارچه بارانی از دو الیاف طبیعی و مصنوعی تشکیل شده است. پشم، ابریشم، پلی استر و پنبه، از پارچه‌های پرکاربرد برای تولید پارچۀ ضد آب به شمار می‌روند. هر کدام از این پارچه‌ها، ویژگی‌های مختص به خودشان را دارند؛ اما بیشتر آن ها بسیار بادوام اند و همان طور که گفتیم، خیلی زود هم تمیز می‌شوند.

انواع باکیفیت پارچه بارانی، هوا را خیلی خوب از خود عبور می‌دهند و نمی‌گذارند بدنتان عرق کند و اذیت شوید. این پارچه همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم انواع مختلفی دارد. در بافت برخی از آنها، از الیاف طبیعی استفاده می شود و در بافت برخی دیگ، از الیاف مصنوعی استفاده می‌شود.

برخی از پارچه ها نیز ترکیبی از این دو هستند؛ به طور کلی، پرکاربردترین الیاف مورد استفاده در تولید این لباس عبارت است از:” الیاف پشمی، الیاف نایلونی، الیاف پلی استر، الیاف ابریشمی و الیاف کتان.”

مشخصات پارچه بارانی

مشخصات پارچه بارانی

این پارچه مشخصات بارزی دارد که شامل موارد زیر است:

  • در برابر نفوذ آب و باران مقاوم هستند.
  • هوا در این پارچه در جریان است و درگیر عرق بدن نمی‌شوید.
  • بادوام و مقاوم هستند.
  • بسیار سریع و زود تمییز می‌شوند.
  • در برابر رطوبت مقاوم هستند.
  • به راحتی چروک نمی‌شوند.
  • باد از پارچه بارانی عبور نمی‌کند.
  • دچار اب رفت نمی‌شوند. از این رو نیاز نیست که قبل از دوخت آن را بشورید.

نحوه شستشوی پارچه بارانی

نحوه شستشوی پارچه بارانی

شستن بارانی به خصوص وقتی ضد اب باشد بسیار مهم است؛ چرا که در صورت دوخت اشتباه پارچه اسیب می‎بیند؛ پس برای حفظ عمر پارچه، بهتر است با فاصله آنها را بشورید. قبل از هر اقدامی که برچسب لباس را چک کنید که نحوه شستشو و اتوکشی را نشان داده است. سپس جیب‌های لباس را خالی کنید و همه زیپ‌ها و دکمه‌های آن را ببندید تا برای شستشو آماده شود.

برای شستن بیشتر لباس‌های ضدآب و بارانی نمی‌توان از شوینده‌ها و پودرهای معمولی استفاده کرد. برخی از این لباس‌ها باید با شوینده‌های فاقد آلکالاین شسته شوند؛ اما به طور کلی شوینده‌هایی که مخصوص شستن پشم و ابریشم هستند، pH خنثی دارند و برای شستن لباس‌های ضدآب هم مناسبند.

به طور کلی نباید از شوینده‌های پودری برای شستن لباس‌های ضدآب استفاده کرد و همیشه شوینده‌های مایع را برای این منظور به کار ببرید و از دور ملایم شستشو در ماشین لباسشویی استفاده کنید و یا با دست آن‌ها را بشویید. همچنین برای شستن لباس‌های ضدآب هرگز از نرم کننده یا سفید کننده استفاده نکنید.

پس از شستشو، شما می‌توانید از خشک کن هم استفاده کنید به شرطی که در برچسب مراقبتی، اجازه این کار داد شده باشد. در این صورت از دور کند و دمای پایین خشک کن برای خشک کردن لباس استفاده کنید.

خشک کردن لباس‌های ضدآب و بارانی در هوای آزاد راه مناسب‌تری است؛ اما اگر از خشک کن استفاده کردید پس از خشک شدن کامل، مجددا ۲۰ دقیقه دیگر لباس‌ها را در خشک کن، خشک کنید. این کار باعث می‌شود پوشش ضدآب الیاف لباس فعال شود و دوام بیشتری پیدا کند.

نحوه اتو کشیدن پارچه بارانی

نحوه اتو کشیدن پارچه بارانی

پارچۀ بارانی را باید با توجه به الیاف تشکیل دهنده‌شان اتو کشید؛ به عنوان مثال، برخی را باید با اتو بخار اتو بزنید؛ برخی را با حرارت پایین اتو بزنید تا الیافش آسیب نبیند؛ برخی را نیز نباید خودتان اتو بزنید؛ اما به طور کلی، سعی کنید اتو کردن لباستان را نیز به خشکشویی بسپارید؛ اما اگر مجبور شدید خودتان بارانیتان را اتو بزنید، آن را به پشت برگردانید و از پارچه‌ای به عنوان حایل میان سطح اتو و سطح پارچه استفاده کنید تا پارچه آسیبی نبیند؛ همچنین، پارچه‌های بافته شده از الیاف مصنوعی را با دمای پایین اتو بزنید تا بافتشان آسیب نبیند.

کاربرد انواع پارچه های بارانی

کاربرد انواع پارچه بارانی

از این پارچه برای دوخت مواردی چون کیسه خواب، چتر، چادر ماشین، کیف لوازم ارایش و… جدای لباس استفاده می‌شود و هیچ محدودیتی ندارد.

همچنین می‌توانید جدای بارانی بلند و کوتاه از این پارچه برای دوخت پانچو، کاپشن و … هم استفاده کنید.

دوره های آنلاین,مجازی ساعت مد
آخرین مقالات مد و فشن
فهرست مطالب

تصویر آکادمی ساعت مد
آکادمی ساعت مد
مدرس طراحی لباس
دوره های آنلاین,مجازی ساعت مد
مقالات مرتبط

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *