اگر در چند سال گذشته به پارچه فروشی مراجعه کرده باشید، قطعا دیدهاید که پارچه سوییت یکی از پارچههای محبوب در فصل سرما به خصوص در میان جوانان است. سوییت سطح داخلی پوست حیوانات است که از بخش زیرین چرم مشاهده میشود. استفاده از پوست حیوان در ساخت انواع پوشاک و لوازم خانگی تقریبا به دوره پارینه سنگی برمیگردد.
در قرن بیستم، این پارچه بیش از پیش در صنعت مد مورد استقبال قرار گرفت و به دلیل ظرافت و ماهیت مجللی که داشت به عنوان نمادی برای شأن و منزلت افراد بود. تشخیص انواع پارچه از مزایا تا معایب لازمه آموزش شناخت انواع پارچه است.
از طرفی دیگر مقدمه هر آموزشی در صنعت فشن دوره آموزش طراحی لباس است که کمک میکند جدای از انتخاب درست و اصولی پارچه، طرحهای مد نظر را بکشید.
طرز تهیه پارچه سوییت
این پارچه با استفاده از دو روش تولید میشود.
در روش اول، تولیدکنندگان با وارونه کردن چرم استفاده میکنند که در نهایت باعث میشود که محصول ضخیم و کلفت به نظر برسد. به همین منظور تولید کنندگان بیشتر از روش دوم ساخت این پارچه استفاده می کنند.
در روش دوم، تولید کنندگان از چرم های پوسته شده و یا ترک خورده استفاده میکنند. این چرمها معمولا سطح صاف و براقشان از بین رفته است و در نتیجه، سطح کرکی زیرین چرم نمایان میشود که همان پارچه سوییت است که بهترین روش برای تولید این پارچه شناخته میشود.
انواع پارچه سوییت
این پارچه بر اساس نوع حیوان به دو دسته مصنوعی و طبیعی تقسیم میشود. میتوان آن را با استفاده از پوست بیشتر حیوانات تولید کرد. اعم از حیواناتی مانند بره، بز، خوک، گوساله، گاو و …
تفاوت سوییتهای طبیعی و مصنوعی
پارچه سوییت طبیعی
- از چرم گوسفند: سوییتهای پوست برههای جوان انعطافپذیر هستند و بافت صافی دارند. این نوع سوییت که پرزهای مخملی دارد، سبکترین و ظریفترین نوع سوییت است. پارچه سوییت ضدآب نیست، اما سوییت پوست گوسفند در برابر سرما، باد و رطوبت مقاوم است.
- از چرم خوک: این نوع به دلیل داشتن بافت شق و رق به اندازه سوییت گوسفندی مورد توجه نیست؛ اما در میان انواع سوییت، دارای دوام و عمر بیشتری است.
- از چرم گاو: مانند چرم پوست گوسفند، پارچه سوییت حاصل از چرم گوساله معمولا مرغوبتر و نرمتر از پارچه حاصل از چرم گاوهای بالغ است. این مدل چندان محبوبیت ندارد؛ اما اگر به دنبال پارچه چرم و یا سوییت مقاوم و بادوام هستید گزینه مناسبی است.
پارچه سوییت مصنوعی
- سوییتیت (suedette)
- میکرو سوییت
- سوییت نرم
کاربرد پارچه سوییت
از آنجایی که سوییت طبیعی دوام لازم برای استفاده در مبلمان و پرده ندارد، برای دکوراسیون چندان مناسب به نظر نمیرسد. سبکی و لطافت ذاتی سوییت سبب میشود بتوانیم از آن برای تهیه پوشاک، بدلیجات، کیف پول، کفش، کلاه، کت و جلیقه و نظایر آنها استفاده کنیم. از طرفی از این پارچه میتوان به عنوان آستر و تودوزی برای محکمتر کردن محصولات چرمی استفاده کرد.
مزایا پارچه سوییت
- این پارچه بسیار نرم و انعطاف پذیر است. برندهای معروف زیادی مانند ژیوانشی، هرمس و … در ساخت محصولات خود از این پارچه استفاده میکنند
- سوییتهای ضخیمتر دارای مقاومت بالایی هستند و میتوانند در موارد متعدد مانند پرده و روکش مبل مورد استفاده قرار بگیرند.
- این پارچه در ساخت هر محصولی که استفاده شود ظاهری زیبا دارد
- سطح این پارچه صاف و مرتب است و اکثرا خاصیت ضد حساسیت دارند.
معایب پارچه سوییت
- به سادگی آب و رطوبت را جذب میکنند و به عبارتی در برابر رطوبت و آب مقاوم نیست.
- به راحتی لک شده و کثیف میشوند به همین دلیل نیاز به شستشوی مکرر دارند.
- پارچه سوییت خاصیت بازگشت به حالت اولیه و طبیعی خود را ندارند؛ بنابراین پس از شستشوی مکرر و یاتحت فشار بودن مداوم تخریب شده و غیر قابل استفاده میشوند.
- در برابر بسیاری از پارچه ها، سوییت گران تر هستند
نحوه شستشو پارچه سوییت
واکنش این پارچه در برابر شویندههای مختلف یکسان نیست. قبل از استفاده از هر نوع شوینده ابتدا آن را بر قسمت کوچکی از پارچه سوییت خود امتحان کنید تا از عدم تاثیرات نامطلوب بر رنگ و الیاف پارچه مطمئن شوید. اما برای از بین بردن لکه، مقدار کمی از یک ماده شوینده ضعیف که قبلا از ایمن بودن استفاده از آن اطمینان حاصل کردهاید را در یک سطل با مقداری آب مخلوط کنید، پارچه را روی آن قرار دهید و چند بار تکرار کنید اما از خیسی بیش از حد جلوگیری کنید و در حد مرطوب کردن نگه دارید.
نحوه نگهداری از پارچه سوییت
از این پارچه باید در مقابل انواع مواد محافظت شود. این پارچه در مقابل آب آسیبپذیر است و در مقابل گرما و یا روغن و چربی نیز شکل و حالت زیبای خود را از دست میدهد.
برای محافظت، آنها را در محلی خنک و دور از منابع حرارتی مثل بخاری و رادیاتور نگه دارید. همچنین سطح آن را با اسپری ضد آب بپوشانید تا در برابر آب و رطوبت مقاوم شود و یا لباسهای دوخته شده از این پارچه را فقط در روزهای غیر بارانی بر تن کنید.
پارچه سوییت برای پالتو
این پارچهها زمانی که در پالتوها مورد استفاده قرار می گیرند میتوانند با هر استایلی ست شود؛ به عبارتی ست کردن پالتوهای سوییت با هر استایلی امکان پذیر است. از جمله استایلهایی که با پالتوهای سوییت ست میشوند عبارتند از: چکمههای نیم بوت و یا بوتهای بلند چرم، شلوارهای جین آبی و یقههای خزدار و یا پشمی.
پالتو و مدل مانتو با پارچه سوییت رنگهای گرم پاییزی دارند. با سرچ گوگل نیز میتوانید متوجه شوید که اکثر پالتوهای پاییزی که از پارچه سوییت تهیه شدهاند رنگ های ملایم و گرم در تن رنگهای پاییزی دارند. به همین دلیل است که استفاده از این پالتوها در روزهای سرد پاییز و زمستان و همچنین فصل بهار برای ایجاد گرما در کنار داشتن یک استایل خاص توصیه می شود.
شاید تشخیص پارچه سوییت به همین سادگی نباشد. به این دلیل که انواع مختلفی از آن وجود دارد که ظاهر و بافت آنها تقریبا تفاوتی با هم ندارد. اما با توجه به کاربردهای مختلفی که دارد، باید برای هر منظور از نوع درست آن استفاده کنید.